2012-11-19T23:14:13.000Z

Mine tanker omkring Windows 8

Jeg har prøvet Windows 8 er par gange og jeg må sige at jeg ikke er særlig imponeret. Microsoft Danmark havde forleden arrangeret at en eventbus skulle vise Windows 8 frem. Det første jeg spørg efter er jo først at se Windows Surface, men uheldigvis havde de ikke fået den endnu, lidt ærgeligt, det kan jo ske, så måtte jeg jo bare se de andre touch computere, som skulle være "bygget" til Windows 8. Det bliver jeg overhoved ikke særlig imponeret af.

Her er bare nogen ting jeg synes der er underligt

  1. **Dont fix it, if it aint broken **Jeg synes det er synd at fjerne noget som mange er blevet vant til. Mange kan rigtig godt lide startmenuen, fordi den gør netop det man gerne vil have. Den starter programmer, ikke andet. Den viser ikke vejret, eller giver dig sportsnyheder, nej den åbner de programmer som du har i sinde at åbne, den søger efter det du skriver, så hvorfor ødelægge noget som fungere perfekt, for at lave noget som er anderledes? Giv os som rigtig godt kunne lide startknappen, mulighed for at slå den til igen hvis I gerne vil havde at vi skifter. Vi skal nok langsomt lærer det, men giv os en change!
  2. **Teksten på skærmen er alt for lille og man kan ikke gøre den større **Det første problem jeg synes jeg mødte var at teksten var simpelthen alt for lille på skærmene, som havde en HD opløsning. Der var ikke nogen skalering som vi kender på iPad.
  3. **Det er ikke muligt at låse skærmen og den registere ikke særlig hurtigt rotationer **Det var kun på nogle af de bærbarer computer der var en fysisk knap, og det var endda ikke altid at den reagerede. Noget man især lagde mærke til når man havde vent skærmen og den så stadig blev ved med at vende på siden.
  4. Hvorfor er Office appsne de eneste som kan kører i skrivebords-"mode"? Når man prøver Windows RT, som er versionen som er ment til Tablets, så følger der Office pakken med. Når man så åbner programmerne så åbner de i på det almindelige skrivebord, selvom man ikke kan bruge det til andet en Office programmerne, fordi Windows app kan kun kører i tiles

Hvad jeg synes Windows 8 gør rigtig godt

  1. **Endelig en Windows Appstore **Langt om længe er der endelig kommet et fælles sted hvor man kan download og købe apps. Windows har manglet det i så lang tid og imens har sider med downloads høstet masser af penge på at sælge Software med spyware. Endda kendte side som download.com har været kendt med at smide spyware sammen med programmet når man downloaded det. Endelig kommer vi forbi det step.
  2. Den samme brugeflade over alle enheder Jeg skal stadig vende mig til det nye udsende af Windows 8, men ideen om at lave en fælles brugergrænseflade, så Windows virker bekendt på alle enheder, lige meget om du bruger Computer, tablet, mobil er rigtig god. Man behøves kun at lærer et system.
  3. **Bedre indbygget integration med Internettet **Windows 8 er bygget til bedre at kunne snakke sammen med Internettet som standard. Især med det nye Office 365 Consumer, hvor det bliver muligt at leje Office pakken få et fast beløb om måneden istedet for at skulle købe pakken til den fuldepris upfront.
Tags: